U trendu

Krvavi izbori u Meksiku: Na biračko mesto upao sa odsečenom glavom (video)

Jedan čovek upao je danas na biračko mesto u Terazas del Vale u meksičkoj državi Tihuana i bacio odsečenu ljudsku glavu, saopštile su lokalne vlasti.

Lokalne vlasti su saopštile da je čovek pokušao da pobegne s lica mesta, ne navodeći da li je na kraju i uhvaćen, preneo je Rojters.

🚨 Encuentran cabeza humana cercano a casilla electoral en Terrazas del Valle en #Tijuana; en otra casilla fue arrojada una cabeza humana📹 José Luis Camarillo | El Sol de Tijuana

Posted by El Sol de Tijuana on Sunday, June 6, 2021

Izbori se održavaju u jeku nasilja kriminalnih klanova, a u predizbornoj kampanji je ubijen 91 političar, uglavnom kandidati opozicije, saopšteno je u izveštaju agencije za bezbedonosna pitanja Etelekt.

Analitičari tvrde da je veći deo nasilnih akcija u predizbornom periodu bio usmeren na opštinske funkcionere jer su kriminalni klanovi želeli da izvrše pritisak i utiču na rezultate izbornog procesa nadajući se manjoj kontroli i suzbijanju trgovine narkoticima.
Na današnjim opšti izborima bira se 500 poslanika Donjeg doma Saveznog parlamenta, 15 guvernera i nekoliko stotina gradonačelnika, ali se izbori smatraju i svojevrsnim referendumom 93,5 miliona birača o politici predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora i njegovih napora da oživi državne institucije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.