U trendu

Kurc se brani tajno snimanim telefonskim razgovorom

BEČ – Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc na optužbe nekadašnjeg prijatelja Tomasa Šmida, koji traži status krunskog svedoka, brani se snimkom telefonskog razgovora.

Šmid je, kako se vidi iz protokola saslušanja, koji je isplivao u javnost, optužio Kurca da je od njega tražio da preuzme krivicu na sebe za aferu u vezi pronevere novca u Ministarstvu finansija.

Naime, radi se o plaćanju lažnih istraživanja i oglasa u korist Narodne partije Austrije (OVP) i Kurca novcem Ministarstva finansija, u kojem je Šmid bio generalni sekretar.

Šmid je, tražeći status krunskog svedoka, tvrdio da je Kurc dao u nalog da se to tako radi.

Kurc je negirao sve te optužbe, i nakon obraćanja javnosti preko Fwjsbuka, njegov advokat je tužilaštvu predao snimak telefonskog razgovora sa Šmidom, nakon što je pokrenuta istraga protiv njih.

Na snimku, koji je nastao 18.oktobra prošle godine, dan pred sastanak za koji Šmid tvrdi da ga je Kurc terao da preuzme krivicu na sebe, on kaže da nije Kurc dao nalog za oglase i istraživanja, odnosno plaćanje iz budžeta MInistarstva.

Naime, Šmid u tom razgovoru optužuje Sabine Bajnšab, koja je radila u istraživačkom institutu Karmasin, za izdavanje duplih računa.

Kurc je u tom razgovoru u više navrata rekao da ne razume uopšte priču u vezi plaćanja istraživanja i oglasa iz budžeta ministarstva, jer to nije dao kao nalog, na šta Šmid kaže da je to iskonstruisalo Tužilaštvo.

Telefonski razgovor, koji je tajno snimam, sada dovodi u pitanje izjavu Šmida, koji je izneo optužbe i na račun drugih vodećih političara iz redova OVP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar