U trendu

KureVak se udružio s Bajerom za nemačku vakcinu

FRANKFURT – Nemačka farmaceutska kompanija KureVak registrovala je kompaniju Bajer kao partnera za svoju eksperimentalnu vakcinu protiv kovida-19, čime je sada u nemačkim rukama kompletan projekat koji je trenutno u kasnoj fazi kliničkih ispitivanja.

Ovaj potez svedoči o naporima Nemačke da proizvede domaću vakcinu, nakon što se lokalni rival BioNTek udružio sa američkim proizvodacem lekova Fajzerom u proizvodnji vakcine protiv kovida-19, koja se već primenjuje, preneo je Rojters.

Bajer će pružiti svoju stručnost i uspostaviti infrastrukturu u oblastima kao što su kliničke operacije, regulatorni poslovi, medicinske informacije, performanse lanca snabdevanja i podrška u odabranim zemljama.

Portparolka kompanije Bajer je izjavila da će oni za sada imati ulogu u podršci proizvodnje, a da će tokom prvog tromesečja odlučiti da li će proizvoditi vakcinu za KureVak.

KureVak je prošlog meseca započeo kliničko ispitivanje u kasnoj fazi kandidata za vakcinu protiv kovida-19, koja se oslanja na istu tehnologiju kao i vakcine BioNTeka i Moderne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.