U trendu

Lančani sudar zbog rušenja stubova na putu u Južnoj Africi, dvoje povređenih

PRETORIJA – Najmanje sedam velikih stubova za napajanje električnom energijom srušilo se na autoput u blizini glavnog grada Južne Afrike Pretorije, izazvavši lančani udes i prekid struje u delovima grada, saopštile su danas gradske vlasti i hitne službe.

Dve osobe su lakše povređene, ukazana im je pomoć na licu mesta i prevezene su u bolnicu, saopštila je privatna hitna služba Promed, preneo je AP.

Zbog rušenja stubova, visokonaponski kablovi su visili izuzetno nisko iznad autoputa, zbog čega su vozila skrenula da bi ih izbegla, što je izazvalo sudar, naveo je Promed.

Gradske vlasti Cvanea, nadomak Pretorije, saopštile su da su se stubovi srušili sinoć i da se za sada ne zna tačan uzrok rušenja, mada postoji mogućnost da je to delo vandala.

Gradonačelnik Cvanea Siliers Brink rekao je da je ranije bilo pokušaja krađe metalnih delova sa postolja stubova, koji su popravljani.

Mnoge oblasti u severnom i istočnom delu Pretorije ostale su bez električne energije.

Ekipe za popravke se bore sa kišnim vremenom i još nema procene koliko dugo će ta područja biti bez struje, saopštio je grad.
Deo autoputa N4, koji je glavni put u Pretoriju sa istoka, je i dalje zatvoren.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.