Las Vegas: Muškarac pucao u autobusu, ubio jednu osobu

U autobusu u Las Vegasu je u subotu došlo do pucnjave, u kojoj je jedan muškarac jednu osobu ubio dok je drugu lakše ranio.

Policija ga je uhapsila posle napete situacije koja je trajala četiri sata, ali je protekla bez incidenata, saopštila je gradska policija uz napomenu da taj napad nije povezan sa terorizmom.

Osumnjičeni napadač je u dvospratnom autobusu bio sam zabarikadiran četiri sata dok su taktički timovi i pregovarači pristizali na lice mesta u lasvegaskom bulevaru, koji je za to vreme bio zatvoren za saobraćaj.

Muškarac se predao oko 15:20 sati po lokalnom vremenu, a policija je navela da je kod sebe imao pištolj.

Nema dokaza da je ovaj incident povezan sa pljačkom koja se ranije juče dogodila u Las Vegasu, u hotelu „Belađo“.

Američka policija je tokom noći između petka i subote blokirala hotel iz kojeg su gosti prethodno u panici masovno istrčai na ulicu zbog napadača sa vatrenim oružjem u rukama.

„Ej-Bi-Si njuz“ je preneo izjavu poručnika lasvegaske policije Karlosa Henka da su se prvobitni navodi o osobi koja puca na ljude ispostavili kao lažni, ali da se u tom hotelu jeste dogodila pljačka prodavnice luksuznih satova koju su izveli naružani napadači.

U pljački radnje koja je u tom trenutku bila zatvorena niko nije povređen, a policijska blokada trajala je pola sata.

Očevici su naveli da su napadači nosili maske, dok je jedna od svedoka, žena koja se predstavila kao Kajra, rekla američkoj televiziji da je videla muškarca sa maskom svinje i objavila njegovu fotografiju na Tviteru, nakon čega su je objavili i američki mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.