U trendu

Lavić Simba prekršten, sada je Nikola

PODGORICA – Mladunče lava koje je početkom godina pronađeno u Budvi po uspešnom transportu u Holandiju dobio je ime Nikola.

Tokom višenedeljne potrage lavić je nazvan Simba.

„Nikolino preseljenje je bilo veoma uspešno. Naš tim ga je stalno proveravao tokom njegovog putovanja i sve je prošlo dobro. Veliko hvala ekipi na efikasnoj vožnji preko granica do Nikolinog budućeg trajnog doma. Dobrodošao Nikola! Želimo ti sve najbolje i daćemo ti vremena da se smestiš“, piše u objavi na fejsbuk stranici holandske organizacije FELIDA Big Cat Sanctuary, prenele su podgoričke Vijesti.

Zbog krijumčarenja životinje u pritvoru su bili državljani Turske Tunčer Ciftci i Sejit Ali Akmese, te Beranac Mahmut Nikšić.

Nakon što je krajem januara mladunče lava nestalo u mestu Pobori iznad Budve usledila je potraga, koja je trajala do 10. februara kada je pronađen u mestu gde je nestao, na putu ka selu selu Krapina.

Privremeno je bio smešten u prihvatilištu za životinje, sada je u Holandiji, odagkle će biti transportovan u, kako je ranije najavljeno, stalno stanište u Južnoj Africi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar