U trendu

Lavica u cirkusu brutalno napala svog krotitelja

NOVOSIBIRSK – Razbesneli „svojeglavi“ lav u jednom ruskom cikrusu brutalno je napao krotitelja dok je šokirana publika, među kojom su bila i deca i trudnice, vrištala, prenose evropski i američki mediji.
Incident koji se dogodio tokom cirkuske predstave, kada je krotitelj na lavove krenuo palicom, zbog čega se jedna životinja razbesnela i napala ga, već je pokrenuo talase protesta i zahteva udruženja za zaštitu životinja da se zabrani držanje životinja u cirukusima.

Na uznemirujućim snimcima, kako navode mediji, vidi se muškarac kako pada na zemlju dok ga lavica grebe kandžama i zariva zube u njega.
Lavica Bega, napala je krotitelja Maksima Orlova, koji je zbog povreda prebačen u lokalnu bolnicu u Novosibirskoj oblasti.
Medu publikom je bila i trudnica kojoj je od te scene pozlilo, prenose britanski mediji, koji navode da je žena rekla da su se lavovi razbesneli.

Krotitelj Orlov iz bolnice je poručio da su slučajevi kao što je današnji vrlo retki – „ali životinje su životinje, a uz sve Bega je svojeglava od malena“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.