Lavrov Erou: Moskva insistira na nezavisnoj istrazi

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je u telefonskom razgovoru francuskom kolegi Žan-Marku Erou da Moskva insistira na nezavisnoj i u potpunosti nepristrasnoj istrazi incidenta u sirijskom gradu Kan Šajkun.

„Rusija vidi incident oko korišćenja hemijskog oružja u Kan Šajkunu 4. aprila kao otvorenu provokaciju s ciljem podrivanja prekida neprijateljstava i političkih procesa u Siriji“, rekao je Lavrov Erou, preneo je TAS S.

„Rusija je oduvek pozivala na poštovanje međunarodnog prava, posebno po pitanju neprihvatljivosti mešanja u unutrašnja pitanja drugih suverenih zemalja i insistira na potpno nezavisnosnoj i nepristrasnoj istrazi“, rekao je Lavrov francuskom šefu diplomatije.

Ero je prethodno izjavio da će Francuska pružiti dokaz za nekoliko dana da je režim sirijskog predsednika Bašara al Asada izveo hemijski napad na sirijsko selo, u kome je poginulo 87 osoba.

„Imamo elemente koji će nam dozvoliti da pokažemo da je (sirijski) režim svesno upotrebio hemijsko oružje“, rekao je Ero.

„Za nekoliko dana moći ćemo da vam pružimo dokaz“, istako je francuski ministar inostranih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.