U trendu

Lavrov: Ne može biti milosti za ubice Dugine

MOSKVA – Ne može biti milosti za glavne organizatore i počinioce ubistva novinarke i političkog analitičara Darje Dugine, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Lavrov je ubistvo Dugine, kćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, nazvao „varvarskim zločinom“.

„Ne mogu da sudim da li je to bio čin zastrašivanja ili obračuna. Verujem da je to varvarski zločin, koji se nikada ne može oprostiti“, poručio je Lavrov.

On je rekao da je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB), koja je za ubistvo optužila ukrajinske specijalne službe, utvrdila činjenice, koje se sada istražuju, prenosi TAS S.

„Istaga će, nadam se, biti završena brzo, a na osnovu rezultata ove istrage, svakako da ne moze biti milosti za glavne organizatore, one koji su ga naredili i počinioce“, rekao je Lavrov.

Dugina (29) je poginula u subotu uveče u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

FSB je navela da je ubistvo počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine, zajedno sa kćerkom.

Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u ubistvo ruske novinarke i politikologa, a savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, povodom toga što je ruska FSB optužila ukrajinske specijalne službe za ubistvo Dugine, izjavio je da „ruska propaganda živi u izmišljenom svetu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.