U trendu

Lavrov: Nisu potvrđene informacije ambasade SAD u Rusiji o terorističkim napadima

MOSKVA – Rusija nije dobila nikakve potvrde informacija američke ambasade u Moskvi o terorističkim napadima koji se navodno pripremaju u ruskoj prestonici i Sankt Peterburgu, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Juče je ambasada SAD u Moskvi objavila upozorenje o terorističkim napadima koji se pripremaju u Moskvi, Sankt Peterburgu, u mestima okupljanja ljudi, na železničkim stanicama, metro stanicama, u tržnim centrima. Do sad nismo dobili niti pronašli nikakvu potvrdu tim informacijama“, rekao je Lavrov.

On je dodao da je „ambasada nešto nejasno saopštila da su čitali u ruskim medijima kao da je to moguće“, prenosi Sputnjik.

Naglasio je da ima mnogo primera kada su se obaveštajne informacije SAD i Velike Britanije koristile za provokacije, a „onda se ispostavi da te informacije ili ne postoje ili ne žele da ih podele“, ocenio je ministar.

Ranije je ambasada SAD u Rusiji upozorila svoje građane na moguće „napade na tržne centre, metro i železničke stanice“ u Moskvi, Sankt Peterburgu i oblastima na granici sa Ukrajinom, savetujući ih da razmisle o planu za napuštanje Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar