U trendu

Lavrov: Pregovori stali, ceka se da Kijev odgovori na predloge

MOSKVA – Rusko-ukrajinski pregovori obustavljeni su nakon što je Moskva 15. aprila Kijevu poslala konkretne predloge o sporazumima na koje do danas nije dobila odgovor, saopštio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare danas posle razgovora sa zamenikom premijera Kazahstana i ministrom spoljnih poslova Muhtarom Tileuberdijem.

„Održali smo pregovore, koji su sada zaustavljeni, jer naš predlog koji smo predali ukrajinskim pregovaračima pre pet dana i koji je formulisan uzimajući u obzir njihove komentare primljene do tada, ostaje bez odgovora“, saopštio je Lavrov, prenosi TAS S.

Ruski ministar je rekao da je danas detaljno obavestio kazahstansku stranu o napretku „ruske specijalne operacije u Ukrajini“, te dodao da su sagovornici razmenili mišljenja o rusko-ukrajinskim pregovorima, koji se, kako je rekao, odvijaju veoma sporo.

„Naravno, na sastanku centralnoazijske petorke sa ruskom stranom, a potom i na današnjim razgovorima razmatrali smo situaciju u Ukrajini i oko nje. Detaljno smo upoznali naše kolege sa napretkom u specijalnoj vojnoj operaciji za zaštitu naroda Donbasa i demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine“, izjavio je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar