U trendu

Lavrov: Saradnja Rusije i Kine ima strateški karakter

MOSKVA – Saradnja Moskve i Pekinga dobila je „strateški karakter“, a zbog „hibridnog rata Zapada protiv Rusije“ za nju se otvaraju nove mogućnosti , izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Rusija i Kina sistematski sprovode sve odobrene programe saradnje. Energetsko partnerstvo je dobilo strateški karakter. Realizuju se veliki projekti u oblasti industrije, poljoprivrede i transporta“, rekao je Lavrov u video obraćanju učesnicima na 7. međunarodnoj konferenciji “ Rusija i Kina: saradnja u novoj eri“, prenosi agencija RIA Novosti.

On je naveo da „hibridni rat koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv Rusije otvara nove mogućnosti za proširenje saradnje između Moskve i Pekinga“, prenosi TAS S.

„Poznato je da je reč „kriza“ na kineskom kombinacija dva karaktera: „opasnost“ i „prilika“. Siguran sam da hibridni rat koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv Rusije otvara nove mogućnosti za proširenje rusko-kineske praktične saradnje, uključujući investicije i finansije“, naglasio je ruski diplomata.

Lavrov je još poručio da Rusija i Kina nameravaju da razviju nezavisnu finansijsku infrastrukturu, značajno povećavajući upotrebu rublje i juana u poslovanjima između dve zemlje, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar