U trendu

Lavrov: Sporazum sa UKR će zavisiti od vojne situacije

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da će ukrajinski sukob biti okončan sporazumom, ali da će njegov sadržaj zavisiti od vojne situacije.

On je, takođe, rekao u intervjuu ruskoj državnoj televiziji da se Kijev samo pravi da pregovara, navodi se u transkriptu objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Zapadne države odbacuju ruski predlog o međusobnom moratorijumu na raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa, kazao je ruski ministar spoljnih poslova, preneo je TAS S.

„Naši predlozi za uzajamni moratorijum se odbijaju, iako smo ovaj predlog dopunili neophodnošću da pregovaramo i o mehanizmima verifikacije“, naveo je on.

Neprihvatljivost nuklearnog rata je principijelan stav Moskve, ne treba potcenjivati opasnost od takvog sukoba, istakao je Lavrov.

„To je naš principijelan stav, ovim se rukovodimo i naravno ne bih želeo da se ovi rizici veštački naduvaju sada, kada su rizici prilično značajni“, kazao je ruski ministar spoljnih poslova i naglasio da ima mnogo onih koji to žele da urade.

Opasnost je ozbiljna, realna je, ne treba je potcenjivati, rekao je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.