U trendu

Le Drian upozorio: Iranski nuklearni sporazum u opasnosti

PARIZ – Francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv Le Drian izjavio je danas da je iranski nuklearni sporazum u opasnosti nakon stalnih pretnji Teherana i dodao da je cilj mehanizma za rešavanje spora, a koji su pokrenuli Francuska, Velika Britanija i Nemačka, bio da se problem reši diplomatski.

„Iran postepeno napušta sporazum u njegovoj suštini. U opasnosti je i Iran mora da poštuje svoje obaveze kao i mi“, rekao je Le Drian tokom slušanja u parlamentu, a nakon što su tri zemlje pokrenule proces kojim bi prekorile iran zbog kršenja sporazuma, prenosi Rojters.

Govoreći o Libiji, on je kazao da napori Rusije da postigne primirje izmedu zaraćenih frakcija u Libiji bili neupadljivi i pozvao je sve strane, ukljucujući i strane sile, da podrže primirje pre ključnih pregovora u nedelju.

„Samo nam politički proces može pomoći da izađemo iz ovog zastoja. Nema vojnog rešenja“, rekao je on i okrivio istovremeno Tursku zbog nedavno potpisanog sporazuma sa libijom ocenivši da on krši embargo Ujedinjenih nacija o naoružanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.