Lekari iz Rusije pregledaju Ratka Mladića u Hagu

Tim lekara iz Rusije stigao je u Hag radi predgleda Ratka Mladića i proučava njegovu lekarsku dokumentaciju, nakon čega treba da predloži način i tok njegovog daljeg lečenja, rekao je danas Mladićev advokat Miloš Šaljić.

Tim ruskih lekara sastavljen je od kardiologa, neurologa i nefrologa, precizirao je Šaljić i dodao da se očekuje da predlože nastavak lečenja u Rusiji.

Lekari, kako je naveo, takođe treba da se konsultuju i sa kolegama iz Holandije koje vode Mladićevo lečenje, a potom daju svoje mišljenje i predloge.

Mladićeva odbrana već skoro dve godine tražila je dozvolu od Tribunala da dozvoli lekarima iz Moskve sa instituta „Bakunjin“ da ga pregledaju u Hagu, gde se nalazi u pritvorskoj jedinici Tribunala.

Mladićevo zdravstveno stanje je vrlo ozbiljno, jer je pretrpeo nekoliko moždanih udara, a imao je i infarkt.

Mediji su preneli da je Ruski komitet za podršku Mladiću pokrenuo ideju da se on na neko vreme, koliko je potrebno da bi se oporavio, prebaci u Moskvu na lečenje, kao i da je Rusija za to dala garancije.

Mladić je 2011. uhapšen u Srbiji nakon 12 godina skrivanja, posle čega je izručen Haškom tribunalu gde mu je u toku suđenje zbog optužbi za ratne zločine.

(Tanjug)

 

Vaša reklama ovde:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.