U trendu

Lekari tvrde: Navaljni nije otrovan

Glavni lekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski demantovao je navode da je u organizmu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog navodno pronađena supstanca opasna i po njegov život i po okolinu, navodeći da su za sada sve analize negativne.

„Ja se u svom radu vodim zvaničnim dokumentima. Ti zvanični dokumenti koji su stigli iz naše hemijsko-toksikološke laboratorije, taj spektar supstanci koje je aparat već proverio, svi pokazuju negativne rezultate“, rekao je Murahovski novinarima i dodao da ne može da kaže na koje supstance su rađene analize, prenosi portal Sputnjik.

Murahovski je naveo da je Navaljni i dalje bez svesti i da je priključen na respirator, kao i da transport pacijenta nije moguć čak i ukoliko odgovornost za to preuzme porodica Navaljnog, zbog toga što je njegovo zdravstveno stanje nestabilno.

Zamenik glavnog lekara u bolnici Anatolij Kaljničenko takođe je potvrdio da otrov nije pronađen u organizmu Navaljnog prilikom testiranja i da doktori smatraju da on nije otrovan.

„U njegovom sistemu nisu pronađeni tragovi otrova“, rekao je on i dodao i da lekari neće deliti sa medijima dijagnozu kada je uspostave, već će o tome obavestiti njegovu suprugu i brata.

Ranije danas direktor Fonda za borbu protiv korupcije, čiji je Navaljni osnivač, Ivan Ždanov rekao je, pozivajući se na saobraćajnu policiju, da su u organizmu Navaljnog pronašli opasnu supstancu, koja ne predstavlja samo opasnost za njega, nego i za njegovu okolinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar