U trendu

Lekić ne veruje u dogovor stare većine

PODGORICA – Predsednik Demosa Miodrag Lekić, oko kojeg je postignuta saglasnost stare većine za mandatara nove vlade, nije optimista da bi stranke pobednice avgustovskih izbora iz 2020. mogle da postignu dogovor, kao što je to slučaj sa jednim od lidera DF Andrijom Mandićem, koji veruje da još postoji šansa da se stranke slože.

Lekić je ocenio da je današnjim rezultatom pregovora DPS Mila Đukanovića dobio vetar u leđa, a da će Crnom gorom nastaviti da vladaju DPS, SNP, SDP i URA.

Lekić je, naime, nakon današnjeg sastanka, na kojem nije postignut dogovor o raspodeli vlasti, rekao da od početka zastupa stav da se proces prenese u polje legalnosti – da oni koji su pobedili vode državu, a ne da spoljni faktori određuju vladu – crkveni ili međunarodni operateri.

Zalagao se, kaže, da vlada bude formirana na osnovu izborne volje.

„Ovo je bio poslednji pokušaj. Nameravao sam da dam poslednji osvrt, ali je Mandić (Andrija Mandić dao neku perspektivu koju ja ne vidim“, istakao je Lekić.

Današnji sastanak, koji je trajao samo dvadesetak minuta, ocenio je „trijumfom neozbiljnosti i šarlatanstvom“.

„Mandić zaslužuje priznanje jer je strpljivo i odgovorno vodio proces. Na samom početku sam molio subjekte koji ne nameravaju da prihvate sporazum, da to kažu odmah na početku. Ali ne, to smo doživeli danas. Ne želim da dajem završnu ocenu, građani će to uraditi. URA, SNP, DPS, SDP nastaviće da vode državu. DPS je današnjim rezultatom dobio vetar u leđa“, rekao je Lekić, preneo je portal podgoričkih Vijesti.

Kaže da Mandić očekuje još neke odgovore, ali da ih on ne očekuje.

„Ova zemlje je umorna od ovakve političke elite. Nastavlja se mrcvarenje političkog života, simuliranje državne politike. Na građanima je da sumiraju ovaj bilans“, kazao je Lekić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar