U trendu

Lekić optimista po pitanju nove vlade Crne Gore

PODGORICA – Lider Demosa Miodrag Lekić ocenio je da nova 44. Vlada Crne Gore ima izgleda da uspe ako bude politička i demokratska.

Kaže da nije dobio nikakvu konkretnu ponudu da bude premijer nove vlade, te ako se takav predlog od većine pojavi, prema njemu će se odnositi odgovorno, mada smatra da ima ambicioznijih i boljih od njega za tu poziciju.

Lekić je u intervjuu za RTCG ocenio da je na poslednja dva sastanka parlamentarne većine napravljen pomak, ali da se još nije prešlo u kvalitativnu fazu.

„To je jedan veliki poduhvat i prirodno rešenje koje je izostalo onda kad je trebalo, posle 30. avgusta. Ovo je izborna većina, a sada okupljanjem se pokazalo i da postoji. Napravljen je jedan pravac i sa dozom i optimizma i rezerve gledam na to, a to što kreće oprezno je možda i dobar znak“, ocenio je Lekić.

Kako je kazao, tokom sledeće sedmice planirano je nekoliko sastanaka kako bi do 19. septembra, a prema njegovom predlogu i do 15. imali konkretan dogovor.

Lekić ističe da je 44. vlada logična i prema međunarodnim i demokratskim pravilima i da ima šansu da uradi nešto, ali ako se konstituiše kako treba, politički.

Ocenio je da su dve godine izgubljene i da nakon višedecenijske poražavajuće politike sve treba ispraviti, ozbiljne konfrontacije kojih je bilo ublažiti i ispuniti dobar deo onoga što je obećano građanima.

„Crna Gora je u izuzetno teškoj situaciji, ima ekonomiju koja je neodrživa, u deficitima i mnogo toga treba uraditi“, kaže Lekić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.