U trendu

Leontijev: UKR snage granatirale Novu Kahovku 7 puta

HERSON – Nova Kahovka u oblasti Herson našla se pod granatiranjem ukrajinskih snaga sedam ili osam puta tokom dana i raketni udari se nastavljaju, izjavio je danas načelnik vojno-civilne administracije tog okruga Vladimir Leontjev.

„Nastavlja se granatiranje. Tokom dana bilo je sedam do osam napada.
Ubijena je 80-godišja žena, a jedan stariji muškarac prebačen je u bolnicu nakon granatiranja. Drugi su dobili medicinsku pomoć na licu mesta. Trenutno se nastavljaju raketni napadi“, rekao je Leontjev za TAS S.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je u ponedeljak uveče rusku vojsku na povlačenje pred velikom ofanzivom koju je Kijev pokrenuo u blizini grada Hersona na jugu zemlje, i poručio da će Ukrajina povratiti svoju teritoriju, dok Rusija tvrdi da ovaj protivnapad nije uspeo.

Južna komanda Ukrajine saopštila je da su njene trupe pokrenule ofanzivne akcije u nekoliko pravaca, uključujući i oblast Herson severno od poluostrva Krim, koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014. godine, preneo je Rojters.

Zelenski je, u noćnom obraćanju, obećao da će ukrajinske trupe goniti rusku vojsku “do granice“.

Sa druge strane, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinske trupe pokušale ofanzivu u oblastima Nikolajeva i Hersona, ali da su imale značajne gubitke, prenela je agencija RIA Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar