U trendu

Leš Bosanca pronađen u stanu u Švedskoj posle tri godine

Muškarac 80-ih godina poreklom iz Tuzle pronađen je mrtav u svom stanu u Stokholmu, a prema podacima policije, njegovo telo je bilo u stanu više od tri godine pošto ga niko nije tražio.

Telo je pronađeno nakon prijave jednog od komšija koji je provirio u njegovo sanduče i shvatio da pošta i dalje dolazi na njegovo ime, te da se Bosanac nije, kako je mislio, negde odselio, preneo je portal Klix.ba.

Kada je policija ušla u stan dočekala ih je gomila pošte, svetlo je bilo upaljeno, kao i radio.

„Teško je reći zbog čega niko nije prijavio njegov nestanak. Očigledno ga niko nije zvao niti tražio“, rekao je policijski inspektor Viktor Adolfson.

Komšije su Bosanca opisale kao dobro obučenog, ćutljivog i stalno samog. U Švedsku je došao u svojim 60-im godinama. Tada je vlastima rekao da ima dve sestre, ali policija nije uspela da ih pronađe.

„Bio je u penziji i dane je provodio izlazeći u šetnju. Bio je sramežljiv jer nije puno pričao“, rekla je jedna od komšinica, prenosi lokalni Aftonbladet.se.

Bosanac, čije ime nije objavljeno, biće sahranjen na groblju u Stokholmu sredinom ovog meseca. Policija čeka izveštaj forenzičara kako bi se utvrdio uzrok smrti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.