U trendu

Liban prelazi na letnje računanje vremena u sredu

BEJRUT – Privremeni premijer Libana Nadžib Mikati izjavio je danas da je njegov kabinet glasao da se odluka da se prelazak na letnje računanje vremena odloži za mesec dana poništava, i da će se na letnje računanje vremena preći već naredne srede.

Kako navodi Rojters, Mikati je izjavio da je odluka doneta nakon „mirne rasprave“ i da je državi potrebno 48 sati da uskladi svoje poslove.

Odluka libanske vlade da u poslednjem trenutku odloži početak letnjeg računanja vremena do kraja muslimanskog svetog meseca Ramazana, dovela je danas do masovne konfuzije u toj zemlji.
Pošto su neke institucije pomerile vreme na časovnicima, a druge odbile da to urade, mnogi Libanci su se našli u poziciji da nagađaju o radnim vremenima preduzeća, škola i drugih ustanova, preneo je AP.

U Libanu se obično kazaljke na satovima pomeraju sat unapred poslednje nedelje u martu, kao i u većini evropskih zemalja.

Međutim, u četvrtak je libanska vlada objavila odluku privremenog premijera Nadžiba Mikatija da pomeri početak letnjeg računanja vremena na 21. april.
Za donošenje takve odluke nije naveden razlog, ali se u video snimku sastanka između Mikatija i predsednika parlamenta Nabiha Berija, koji je procurio u lokalne medije, može čuti da Beri traži od Mikatija da odloži uvođenje letnjeg računanja vremena, kako bi se muslimanima omogućilo da prekinu ramazanski post sat ranije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.