U trendu

Lider PzP: Spajić zaboravio prvo pravilo ozbiljnihh kriminalaca

PODGORICA – Predsednik Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević nastavio je sa optužbama na račun lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića tvrdnjom da se „pogubio u svojim lažima“.

Reagujući na tvrdnje Spajića da ne poseduje nekretninu u Beogradu, Medojević je, između ostalog, poručio da je bivši ministar zaboravio prvo pravilo ozbiljnih kriminalaca, da se novac ne troši tamo gde je ukraden.

Na tvrdnju Spajića da je kupio stan 2018. u Beogradu, Medojević tvrdi da tada on nije imao ni centa, da se motao oko Crkve i rebao od Ratka Mitrovića.

„Nije imao nikakav posao. Ni auto, ni garsonjeru. Pokušavao je neke privatne poslove sa sinom Mitrovića, ali bez uspeha“, saopštio je Medojević.

Kao drugi izrečenu laž, Medojević navodi da Spajić nije mogao da proda stan 2020, jer ga nije ni imao.

„Spajić može jednostavno da dostavi zahtev koji je preko notara uputio katastru da se stan uknjiži kao vlasništvo 2018. Stan od 88 kvadrata Spajić je kupio tek 2022., i to najverovatnije od fiktivnog kredita od jedne banke (najverovatnije OTP) za koji je dao keš kao kolateral“, naveo je Medojević.

Pojašnjavajući dalje laži Spajića, Medojević kaže da je Katastar Srbije taj stan uknjižio prvi put na njega u decembru 2022..

„Stan je prvi put uknjižen na Vesnu Marinković, Spajićevu vanbračnu partnerku odmah nakon kupovine 2022. godine. Spajić uknjižava stan na svoje ime 27.decembra prošle godine, nakon što sam javno objavio da Spajić ima stan u Beogradu na vodi koji se vodi na ime Marinkovićke. Verovatno zbog problema koje je Marinkovićka imala sa EU za koju radi, primorala je Spajića da stan uknjiži na svoje ime“, tvrdi Medojević.

Spajić je, kaže Medojević, kupio nekretnine u Beogradu u vrednosti od milion evra, i vilu na Muo vrednosti preko milion evra, tek u 2022. kad su pristigli, kako navodi, „prljavi milioni evra od šverca, korupcije i pljačke države Crne Gore“.

Džip Mercedes 300 D je kupio samo par meseci nakon što je kao ministar bio deo kriminalne grupe koja je nastavila šverc cigareta preko Luke Bar u 2021. godini, dodao je Medojević.

On kaže da Spajić, jednostavno, nije izdržao da odloži trošenje opljačkanih miliona i hteo je brzo da stekne status mladog tajkuna milionera, o kojem je kao mali sanjao.

„Zaboravio je prvo pravilo ozbiljnih kriminalaca: Ne troši pare tamo gde si ih ukrao“, saopštio je Medojević na Fejsbuku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.