U trendu

LNR: Oko 75 civila se trenutno krije u skloništu u Azotu

LUGANSK – Između 70 i 75 civila trenutno se krije u skloništu u hemijskoj fabrici Azot u Severodonjecku, izjavio je danas lokalni oficir vojske samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR).

„Starac koji je slučajno pobegao iz fabrike Azot, rekao je da je tamo bilo od 70 do 75 ljudi, uglavnom meštana“, rekao je oficir vojske LNR, prenosi agencija TAS S.

Kako je naveo, ljudima koji se kriju u fabrici nisu bile dostupne informacije o humanitarnom koridoru i nedostaje im voda.

Ranije danas, ambasador samoproglašene LNR u Rusiji Rodion Mirošnik saopštio je da ukrajinske snage pokušavaju da spreče evakuaciju civila iz fabrike Azot u Severodonjeckoj oblasti, granatiranjem iz minobacača i tenkova, prenela je agencija RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo odbrane najavilo je za danas otvaranje humanitarnog koridora za civile sa teritorije fabrike Azot u Severodonjecku, a ukrajinske snage pozvalo da polože oružje.

Načelnik ruskog nacionalnog centra za odbranu Mihail Mizincev rekao je juče da je garantovana bezbedna evakuacija svih civila bez izuzetka i njihovo kretanje u sklopu humanitarnih konvoja do centara za privremeni smeštaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar