U trendu

Lokalizovan veliki šumski požar u Istri

ZAGREB – Veliki požar kod Novigrada koji je sinoć izbio u potpunosti je lokalizovan, a izgorelo je nešto više od 50 hektara šume i niskog rastinja, potvrdio je danas županijski vatrogasni komandant Dino Kozlevac i dodao da niko nije stradao.

Vatrogasci su uspeli da odbrane kuće na Stanciji, prenela je Hina.

U akciji gašenja požara učestvovalo je 86 vatrogasaca iz Novigrada, Umaga, Poreča i Buzeta i pripadnika tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a gašenje je otežavao jak, na trenutke olujni vetar.

Požar je gašen celu noć a u 7 sati ujutru je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, objavili su iz umaške Javne vatrogasne stanice.

„Požar je pod kontrolom i s terena su povučene sve vatrogasne snage osim JVS Umag koji ce dežurati i kontrolisati požarište, odnosno dogašivati ako bude potrebno. Zahvaljujuci velikim naporima uspeli smo obuzdati vatrenu stihiju, a što je najvažnije, prilikom intervencije nitko nije stradao, ostala je samo materijalna šteta“, kazao je Kozlevac.

Dodao je da će se tokom dana izmeriti opožarena površina, a ona se, prema prvim procenama, kreće između 40 i 50 hektara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.