U trendu

London: Albanskom gangsteru odobrena anonimnost radi zaštite od suparničkih band

LONDON – Albanskom gangsteru je odobrena anonimnost u Velikoj Britaniji da bi bio zaštićen od suparničkih bandi koje su mu pretile nakon što je stigao čamcem i zatražio azil u kraljevstvu, uprkos tome što je bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ubistvo i druga teška krivična dela u Albaniji.
Albanski gangster je odslužio kaznu zatvora za ubistvo i druga veoma teška krivična dela pre nego što je prevremeno pušten i došao je u Britaniju čamcem, objavio je Dejli mejl.
Nakon hapšenja, sudija je presudio da identitet Albanca treba da bude sakriven od javnosti „zbog bezbednosti“ nakon što je tvrdio da su mu pretili članovi suparničkih bandi.
Poslanik torijevaca Dejvid Moris rekao je za „San“ tim povodom da je to nečuvena odluka koja pokazuje prezir prema britanskim građanima.
Albanac se nalazi u pritvoru u imigracionom centru, a čeka se odluka o tome da li može da bude deportovan.
Portparol britanskog ministarstva unutrašnjih poslova ocenio je da je to još jedan šokantan primer zbog kojeg mora da se zaustavi priliv ilegalnih migranata koji dolaze čamcima.
Prema najnovijim podacima, samo 215 od ukupno 45.755 migranata koji su prošle godine čamcima prešli Lamanš, deportovano je u matične zemlje.
Utvrđeno je da su više od 25.000 njih izbeglice, uprkos tvrdnjama britanske vlade da većina onih koji dolaze čamcima pripada ekonomskim migrantima.
Podaci dobijeni putem zahteva za slobodu informisanja pokazuju da je samo 0,47 odsto od ukupnog broja migranata deportovano, uključujući sedam za koje je utvrđeno da su kriminalci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.