U trendu

London dozvolio letove iz Šarm el Šeika za povratak britanskih državljana

London je odobrio od sutra poletanje aviona iz egipatskog letovališta Šarm el Šeik za Veliku Britaniju da bi se vratilo oko 20.000 britanskih državaljana u zemlju, objavila je večeras kancelarija britanskog premijera. 

Letovi su prekinuti u sredu iz bezbednosnih razloga kada je britanska vlada dobila obaveštajne podatke koji ukazuju da je eksplozivna naprava mogla da bude uzrok pada ruskog aviona u pustinji u Sinaju. U udesu ruskog aviona u subotu poginulo je 224 ljudi. Odluka o prekidu letova doneta je da bi se osigurali bezbednosni uslovi za povratak britanskih gradjana.  

„Vlada je odlučila u dogovoru sa aviokompanijama da letovi iz Šarm el Šeika za Veliku Britaniju mogu da se nastave sutra“, rekao je u saopštenju portparol britanskog premijera. 

On je naveo da će putnici moći da nose samo ručni prtljag iz bezbednosnih razloga, a da će ostali prtljag biti prevezen odvojeno. 

Izidžet je najavio da planira deset letova, Monark (Monarch) pet, a Tomson je potvrdio da se priprema za letove ali nije naveo broj letova. 

Letovi iz Velike Britanije za Šarm el Šeik i dalje ostaju u prekidu a britansko ministarstvo spoljnih poslova ostavio je na snazi preporuku da se izbegava svako putovanje avionom ka ili sa tog egipatskog aerodroma, dodao je portparol Dauning strita.

On je rekao da se radi na tome sa Egipćanima da se što pre ponovo uspostavi redovan saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.