U trendu

Los Anđeles odustao od uvođenja maski u zatvorenom

LOS ANĐELES – Okrug Los Anđelesa odustao je od plana za uvede obavezu nošenja maske u zatvorenom prostoru ove nedelje pošto se broj zaraženih od kovid-19 i stopa hospitalizacija stabilizovala, izjavila je danas zdravstvena direktorka Barbara Ferer.

Ona je pre dve nedelje najavila da bi najmnogoljudniji okrug u zemlji ponovo mogao da zahteva obavezne maske ako se nastavi trend prijema u bolnice prema kriterijumima koje su postavili Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti, preneo je AP.

Ferer je danas kazala da je okrug uspeo da izbegne uvođenje obaveznog nošenja maski.

Okrug Los Anđelesa ostaje na „visokom“ nivou prenosa u zajednici, ali bi mogao pasti na „srednji“ u narednim nedeljama, navela je ona.

Tokom većeg dela pandemije okrug Los Anđelesa zahtevao je nošenje maski u nekim zatvorenim prostorima, uključujući zdravstvene ustanove, metro, autobuse, aerodrome, zatvore i skloništa za beskućnike.

Plan o ponovnom uvođenju maski uključivao je sve zatvorene prostore, kancelarije, proizvodne objekte, skladišta, maloprodajne objekte, restorane i barove, pozorišta i škole.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar