U trendu

Lukač: Bezbednost u Republici Srpskoj nije narušena

BANJALUKA- U pollicijskoj akciji „Drina“ u Zvorniku je uhapšeno 16 osoba osumnjičenih za više krivičnih dela, a ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kaže da je akcija usmerena na borbu protiv organizovanog kriminala, najvećih krivičnih dela i preventivno protiv onih koji mogu biti potencijali izvršioci određenih krivičnih dela.

„Ovde su kriminalci sa rejtingom, među njima mnogi su povratnici i oni koji iza sebe imaju različite i dugotrajne zatvorske kazne, sa raznim izvršenjem krivičnih dela. Svakako da ćemo ih staviti pod kontrolu, ispitati i saznati sve ono što je bitno za otkrivanje nekih krivičnih dela“, rekao je Lukač posle prijema penzionisanih pripadnika MUP povodom Dana Policije.

Lukač je istakao da stepen bezbednosti u Srpskoj nije narušen.

„Ova akcija je u cilju povećanja bezbednosti svih naših građana. Svaki građanin će pozdraviti akciju policije koju provodimo na ovakav način“, rekao je Lukač, prenela je RTRS.

Akcije hapšenja će, kazao je, biti nastavljene i ubuduće.

“ Kriminalci moraju da shvate da se u Srpskoj ne isplati baviti kriminalom, jer će policija pre ili kasnije doći do njih“, naveo je ministar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar