U trendu

Lukač: Uhapšen bivši savetnik Dragana Mektića

BANJALUKA – U policijskoj akciji „Transporter“, službenici Uprave za organizovani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapšen je Bojan Cvijetić, bivši savetnik Dragana Mektića, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Policija je, prenela je RTRS, pretresala stambene objekte, zemljišta i automobile koje koristi uhapšeni Cvijetić, te još nekoliko osoba.

Lukač je rekao da je u akciji „Transporter“ uhapšeno devet osoba, među kojima ima i pripadnika policijskih službenika MUP-a Srpske.

„Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organizovanim kriminalitetom, da li se oni nalazili u redovima MUP-a Srpske ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura“, rekao je Lukač.

Ranije je načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović potvrdila da su u toku pretresi na više od 20 lokacija u BiH.

„Licima se stavlja na teret da su počinili krivično delo organizovani kriminal a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga“, rekla je ona.

Dodala je da je u toku potraga za još jednom osobom na području Banjaluke.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji aktivnosti učestvuje i Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, Policijske uprave Banjaluka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo.

Naredbama su obuhvaćena i lica i objekti na području FBiH, gde u aktivnostima učestvuju i pripadnici SIPA i MUP Kantona Sarajevo i Tuzla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.