U trendu

Lukašenko i Merkel ponovo razgovarali o migrantskoj krizi

BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je danas razgovarala sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, naglasivši potrebu da se dozvoli Ujedinjenim nacijama i Evropskoj komisiji da pruže pomoć migrantima na granici Belorusije sa Poljskom, napisao je njen portparol Štefen Zajbert na Tviteru, a prenosi Rojters.

Kao i u izjavi nakon prvog telefonskog razgovora u ponedeljak portparol kancelarke nije pomenuo Lukašenka kao beloruskog predsednika, nazivajući ga isključivo „gospodinom Lukašenkom“, s obzirom da Nemačka i većina zapadnih zemalja ne priznaju njegovu pobedu na izborima prošlog avgusta.

Predsednik Belorusije razgovarao je u ponedeljak s nemačkom kancelarkom o migrantskoj krizi na belorusko-poljskoj granici i zahtevu Merkelove da dozvoli humanitarnu pomoć, objavili su beloruski državni mediji.

To je prvi telefonski razgovor Lukašenka sa nekim od zapadnih lidera otkako je prošlog leta nasilno suzbijao masovne proteste nakon predsededničkih izbora na kojima je osvojio šesti mandat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar