U trendu

Lukašenko: „NATO intenzivirao aktivnosti blizu beloruske granice“

MINSK – Zemlje članice NATO-a su intenzivirale svoje vojne aktivnosti u blizini granica Rusije i Belorusije, i prebacile su dodatne snage i naoružanje na granicu republike, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

“Kao što je izjavio ruski ministar odbrane (Sergej Sojgu), desetine aviona lete blizu ruskih granica i vežbaju bombardovanje. Rečeno je da vežbaju izvođenje nuklearnog napada na Rusiju. Takođe, grade se putevi na susednim teritorijama, a vojska je vrlo svesna svega toga u trenutku kada se istovremeno održavajumasovne vežbe sa prebacivanjem dodatnih trupa koje broje desetine hiljada ljudi na našu granicu“, izjavio je Lukašenko, a prenosi ruska agencija Tas s.

On je dodao da se ovo ne radi “uzalud“ i da postoji neka namera iza toga, prenela je beloruska agencija Belta.

Beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin je takođe optužio vojnu alijansu NATO-a za izgradnju ofanzivnih kapaciteta u blizini granica njegove zemlje, navodi agencija Rojters pozivajući se na Beltu.

Litvanija je juče saopštila da NATO treba da proceni svoj stav prema Belorusiji, čija vojska, kako je saopštio zvanični Viljnus, postaje sve integrisanija sa ruskim oružanim snagama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar