U trendu

Madrid: Za izbeglice 1.000 mesta u prihvatnom centru

MADRID – Španski centar za prijem avganistanskih izbeglica koje su radile za institucije Evropske unije, imaće kapacitet za 1.000 ljudi, izjavio je danas španski ministar spoljnih poslova Hose Manuel Albares.

On je za državnu televiziju RTVE rekao da će to mesto biti kapija za ulazak u EU za izbeglice i njihove porodice, prenosi agencija Rojters.

Ljudi koji su primljeni u taj centar, u kojem će biti i područje za testiranje na kovid-19, potom će biti poslati u različite zemlje EU, rekao je španski ministar za imigracije Hose Luis Eskriva.

Kako prenosi agencija AP, najviši zvaničnici Evropske unije posetiće španski vojni aerodrom koji se koristi kao centar za prijem Avganistanaca pre nego što budu prebačeni u druge zemlje bloka.

Španski ministar spoljnih poslova je rekao da će predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Saveta EU Šarl Mišel posetiti privremeni kamp na vojnom aerodromu Torehon de Ardos u blizini Madrida.

Očekuje se da će evakuisani provesti nekoliko dana u kampu radi zdravstvenog i sigurnosnog pregleda pre nego što se presele u prihvatne centre uoči putovanja u druge evropske zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.