U trendu

Makao zatvara kazina na nedelju dana zbog kovida-19

PEKING – Azijski centar kocke, grad Makao, zatvoriće sva svoja kazina na nedelju dana počevši od sutra i u velikoj meri ograničiti kretanje ljudi, pokušavajući da zaustavi epidemiju kovida-19, jer se u poslednje tri nedelje zarazilo više od 1.400 odoba.

Svim preduzećima, izuzev supermarketa i drugih koja pružaju osnovne usluge, naređeno je zatvaranje, a stanovnici moraju ostati kod kuće, osim ukoliko ne moraju da zadovolje osnovne potrebe ili ako se ne bave poslom koji se smatra neophodnim, prenosi AP.

Makao, kineski region sa ograničenom autonomijom, poput obližnjeg Hong Konga, suočava se sa prvim značajnijim izbijanjem pandemije.

Grad sa 680.000 ljudi zabeležio je juče 93 nova slučaja, čime je ukupan broj u toku epidemije porastao na 1.467, navodi AP.

Gradske vlasti postupaju u skladu sa strategijom „nulte kovid tolerancije“, zgrade u kojima se nalaze pozitivne osobe se zaključavaju i sprovodi se višestruko masovno testiranje.

Građani su upozoreni da će policija patrolirati ulicama i da će se prekršioci suočiti sa kaznama, prenose mediji u Makau, a svako ko se nalazi na javnom prostoru mora da nosi masku.

Ekonomija Makaoa u velikoj meri zavisi od njegovih kazina i sa njima povezanih poslova, koji su teško pogođeni pandemijom.

Prihodi od kockanja su donekle povećani prošle godine, ali su i dalje daleko ispod nivoa na kom su bili pre pandemije, prenosi američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar