U trendu

Makej: Zapad želi da izoluje Rusiju i Ukrajinu

MINSK – Kolektivni Zapad nastoji da izoluje Minsk i Moskvu na međunarodnoj sceni jer imaju svoje mišljenje, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej na izložbi posvećenoj Danu jedinstva naroda Rusije i Belorusije.

Visoki beloruski diplomata smatra da trenutna dešavanja u regionu proizilaze iz nespremnosti Zapada da čuje šta druge zemlje imaju da kažu u pogledu bezbednosnih pitanja i razumeju posebne okolnosti vezane za druge nacije, preneo je TAS S.

„Sadašnji pokušaji (Zapada) da demonizuju Rusiju i Belorusiju, izoluju ih na međunarodnoj sceni, uguše njihovu ekonomiju i obezbede promenu vlasti – o čemu otvoreno govore svetski lideri – su posledica činjenice da ove zemlje imaju hrabrost da govore svojim glasom i imaju svoje mišljenje“, istakao je Makej.

On veruje da trenutna dešavanja u regionu proizilaze iz nespremnosti Zapada da čuje šta druge zemlje imaju da kažu po pitanju bezbednosti i razume posebne okolnosti drugih nacija.

„Jedna država ne može da kaže drugoj državi kako da se razvija“, naveo je Makej.

Prema njegovim rečima, principi prošlosti se danas pogrešno tumače i okrenuti su naglavačke, pa neke zemlje veličaju nacizam, dok se oni koji su oslobodili Evropu od nacizma smatraju zločincima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar