U trendu

Makron: Ekonomska obećanja Le Pen su fantazija

PARIZ – Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da su ekonomska obećanja koje je dala njegova protivkandidatkinja u drugom krugu predsedničkih izbora 24. aprila, Marin le Pen, „fantazija“.

Dan nakon prvog kruga predsedničkih izbora, Makron je rekao da je francuski budžet za penzije neodrživ i da obećanja protivkandidatkinje o tome da će smanjiti starosno doba građana za odlazak u penziju takođe neodržive, preneo je Rojters.

Makron pokušava da postane prvi predsednik Francuske u dve decenije koji će osvojiti drugi mandat zaredom, ali se suočava sa teškim izazovom u vidu Le Pen, koja je optužila Makrona da je život u Francuskoj skup, kao i da predsednik nema dodira sa svakodnevnim poteškoćama.

Prilikom gostovanja u Danenu, jednom od najsiromašnijih gradova, Makron je rekao da je jedino rešenje za rastući penzijski deficit Francuske da natera ljude da rade duže.

„Pokušavam da jasno stavim do znanja da je moj program pravedan i socijalno nastrojen. Vidim, međutim, da je zemlja podeljena“, dodao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar