U trendu

Makron i Sančes: Migrante smestiti u „zatvorene centre“

PARIZ – Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Francuska i Španija žele da migranti koji stižu u Evropu brzo budu smešteni u „zatvorene centre“ kako bi vlasti mogle da odluče da li oni imaju pravo da podnesu zahtev za azil.

„Predlažemo pritvorske centre u najbližoj i najsigurnijoj zemlji (u odnosu na izvor izbegličkog priliva)“, rekao je Makron posle prvog sastanka sa španskim premijerom Pedrom Sančesom, a uoči sutrašnjeg neformalnog samita nekih članica EU o migraciji.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Gospodine Makron bilo bi lepo da prvo prestane vi i svi takvi kao vi predvodjeni vasim vrlim prijateljem od preko bare, Amerike, da pravite izbeglice u zemljama koje su daleko od vas i ne predstavljaju vam pretnju. Drugo kada to vec radite onda ih sve primajte u vase zemllje a ne u neke druge zemlje koje su za izbleglice prolazne. Trece zasto bi neke, kako vi kazete sigurne zemlje primale izbeglice i za vas radile posao kontrole i prijema ili otpreme izbglica. Lepo sve to kod vas pa ako nema azila a vi ih vratite nazad. Supu koju ste pravili kusajte samo ne nudite drugima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike