U trendu

Makron: Možemo da izaberemo novu francusku i evropsku epohu

PARIZ – U narednih 15 dana ne treba da štedimo trud jer ništa nije urađeno, budimo skromni i odlučni, poručio je predsednik Francuske Emanuel Makron građanima Francuske.

„24. aprila možemo da izaberemo novu francusku i evropsku epohu. 24. aprila možemo da napravimo izbor nade. 24. aprila možemo zajedno da napravimo izbor Francuske i Evrope“, poručio je on pred svojim pristalicama govoreći o drugom krugu predsedničkih izbora.

Makron je obećao da će raditi na tome da ubedi sve birače, uključujući i one koji su bili uzdržani ili su glasali za kandidate krajnje desnice i krajnje levice, da glasaju za njega.

On je zahvalio svim građanima koji su glasali za njega u prvom krugu predsedničkih izbora.

„Vaše poverenje me obavezuje. Možete računati na mene da ću realizovati ovaj projekat napretka, francuske i evropske otvorenosti i nezavisnosti“, izjavio je Makron u svom prvom obraćanju posle prvog kruga predsedničkih izbora održanih danas.

„Zahvaljujem Ani Idalgo, Janiku Žadou, Valeri Pekres i Fabijenu Ruselu koji su mi večeras dali podršku“, nastavio je Makron i pozvao sve sugrađane, bez obzira na njihov izbor u prvom krugu, da im se pridruže, prenosi televizija TF1.

Potpuno sam svestan da ova podrška neće biti podrška našeg programa i svestan sam toga, istakao je on.

„Želim da doprem do svih onih koji žele da rade za Francusku. Spreman sam da izmislim nešto novo kako bih spojio različita uverenja i osetljivosti kako bismo sa njima izgradili zajedničku akciju u službi naše nacije“, naglasio je Makron.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.