U trendu

Manafort se povlači iz predizborne kampanje

Šef predizbornog štaba republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, Pol Manafort, podneo je danas ostavku, saopštio je Tramp.

Tramp je u saopštenju pohvalio Manafortov rad na kampanji i nazvao ga „pravim profesionalcem“.

Pre dva dana Tramp je ponovo, manje od tri meseca pre izbora, promenio svoj izborni štab. a tada je rekao da će Manafort, uprkos optužbama u vezi sa Rusijom i Ukrajinom, ostati na tom mestu.

Mediji su ranije ove sedmice javili da je Manafort pomagao nekadašnjoj vladajućoj ukrajinskoj Partiji regiona da tajno prebaci 2,2 miliona dolara za dve lobističkle firme u Vašingtonu, što je Manafort kasnije demantovao.

Manafort i njegov zamenik Rik Gejts radili su za Partiju regiona nekadašenjeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča koji je svrgnut posle protesta 2014. godine.

„Jutros mi je Pol Manafort ponudio, a ja sam prihvatio, njegovu ostavku u kampanji. Vrlo sam mu zahvalan na odličnom poslu i pomoći da budemo tu gde smo danas“, navodi se u saopštenju.

Donald Tramp kasnije danas treba da obiće domaćinstva uništena u poplavama u Baton Ružu, u saveznoj državi Luizijani, posle čega bi trebalo da otputuje za Minesotu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar