U trendu

Mandić čestitao Vaskrs

PODGORICA 30. aprila (Tanjug) – Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je Vaskrs čelniima SPC, MPC i vernicima i iskazao zadovoljstvo što će baš u ovim vaskršnjim danima biti potpisan Temeljni ugovor između SPC i države Crne Gore.

Mandić je u svoje i u ime članstva Vaskrs čestitao patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko – primorske Joanikiju i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, uz želje da taj praznik provedu u zdravlju i miru.

“Za nama je godina jednog velikog pregnuća u kojoj smo uspeli da izgradimo sebe u one koji su odbranili Crkvu Hristovu u Crnoj Gori. To nismo mogli bez naših arhipastira koji su istinu Hristovog vaskrsenja pronosili i učvrstili među nama – Mitropolita Amfilohija i Patrijarha Irineja. Njihov odlazak bi bio zaista jedna vanredno tužna stvar i izazivao bi nepodnošljivu tugu i žalost da nas upravo oni nisu poučili značaju i vrednosti najvećeg praznika koji proslavljamo”, poručio je Mandić, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

Istakao je da je predstojeće potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC veliki i značajan događaj za Crnu Goru koja će, kako kaže, kroz taj ugovor konačno početi da liči na sebe, „posle godina izdaja i blaćenja koje je doživavala od režima Mila Đukanovića“.

“Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost da ostanemo zdravi telom i duhom i izdržimo svaki napad onih koji su ogrezli u zlu, prevari i mržnji, i da istrajemo u borbi za one vrednosti koje su krasile naše slavne pretke”, naveo je Mandić.

Da ne zaboravimo, poručio je, „naše sveto Kosovo i Metohiju i da učinimo sve da pomognemo koliko možemo u borbi koju čitav srpski narod vodi da očuva pravo na našu svetu zemlju“.

“Srpski narod se, na svim svojim prostorima, nalazi pred brojnim izazovima i preprekama, ali kao i uvek kroz istoriju, vera u Boga, naše jedinstvo i slogu biće jača od svih neprijatelja. Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse”, zaključio je Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.