U trendu

Mandić: Imam državljanstvo Srbije zakonito stečeno pre 2006. godine

PODGORICA – Predsednički kandidat Demokratskog fronta na predstojećim izborima 19. marta, Andrija Mandić, potvrdio je da ima državljanstvo Srbije stečeno na legalan način, ali da nikada nije imao prijavljeno prebivalište i ličnu kartu te države.

„Nikad nisam imao prebivalište u Srbiji, nikad nisam bio ni na kakvim biračkim spiskovima. Ni 2016. kad su mi policija i tužilaštvo oduzeli pasoš i zabranili napuštanje Crne Gore, nije mi palo na pamet da iskoristim to što sam državljanin Srbije i uzmem ličnu kartu i pasoš Srbije“, rekao je Mandić u intervjuu za TV Vijesti.

Istakao je da je državljanstvo Srbije koje ima dobijeno u potpunosti sa propisima bivše Državne zajednice SCG, Ustavom Crne Gore i važećim zakonima, Ustavom i važećim zakonima Srbije.
„Pošto sam narednih dana pozvan od MUP-a da, u proceduri koju predviđaju dokažem i saopštim činjenice vezano za državljanstvo, saopštavam ovde da imam legalno državljanstvo“, kazao je Mancić u sinoćnjem intervju.

On je rekao da je državljanstvo Srbije stečeno pre 2006. godine.

„Ostavite da saopštim nešto i kada odem… Vama je dovoljno ovo što večeras kažem da imam“, kazao je Mandić i istakao da je sa Ustavnom poveljom državne zajednice SCG, državljanstvo koje ima legalno i ne kosi se ni sa jednim zakonom i Ustavom Crne Gore.

Crna Gora je, ističe, njegova matica.

„Kandidujem se da budem predsednik Crne Gore, ja nju volim, iako neko pokušava da mi podmetne… Ovo je moja država, želim da sa pozicije prvog čoveka države pronađem rešenje i ponudim građanima rešenja koja će pomiriti i prevazići jaz koji postoji među različitim nacionalnim zajednicama. Pokušaću da ljude okupim oko onoga što je važno svima nama, na prvom mestu mislim da je to ekonomija, poštovanje pravne države, borba protiv kriminala i korupcije…“, kazao je Mandić.

Stvari koje nas dele, kako je rekao, prepustiće se prošlosti.

„Svako neka neguje ono što misli da je važno za njegovu zajednicu. To je formula koja bi bila prikladna Crnoj Gori koja je mala država, ali heterogena, politički, nacionalno… Zemlja koja je najlepša, a koja može da bude najuspešnija na Balkanu“, zaključio je Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.