U trendu

Mandić odbacio tvrdnje Eskobara da DF deli CG

BEOGRAD – Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić odbacio je dana netačne tvrdnje specijalng izaslanika američkog predsednika za Zapadni Balakn Gabrijela Eskobara, da Demokratski front nije partner SAD, jer izaziva podele, blokira reforme i put Crne Gore ka EU.

Srbi u Crnoj Gori su, ističe, veoma dobro organizovani, što mnogima smeta.

Mandić ističe da je odnos Srba iz Crne Gore prema Kosovu i Metohiji prirodan i da su pokazali najveću solidarnost sa svojim sunarodnicima.

„Imamo bar onoliko prava koliko ima Dritan Abazović koji pokazuje solidarnost sa svojim sunarodnicima na KiM, a kada Srbi iz CG iskazuju solidarnost sa svojima na KiM, onda nam poručuju da to nije dobro.. Ne tražimo ništa iznad demokratskih standarda i demokratskih prava“, rekao je Mandić reagujući na jučersnji intervju Eskobara za Glas Amerike.

Komentarišući sestomesečnu krizu vlade u Crnoj Gori i koncept manjinske vlade koji je juče obelodanio Abazović, Mandić je rekao da na crnogorskoj političkoj sceni postoji mnogo bezobrazluka.

Kao najodgovornijeg za aktuelnu krizu označio je premijera Zdravka Krivokapića, čija vlada duže od šest meseci nema podršku nadpolovične većine u parlamentu.

„Ovo što ovde gledamo toga nema nigde osim u Crnoj Gori“, rekao je Mandić za Pink i podsetio da je DF stalno tražio rešenja za izlazak iz krize, ali da nijedno nije prihvaćeno.

Podsetio je da je DF tražio rekonstrukciju vlade u kojoj bi bili predstavnici svih stranaka parlamentarne većine, ali da se Abazović tome protivio ne želeći nikakve promene.

Dodao je da je nakon toga DF pokrenuo inicijativu za izbor nove vlade, ali je, podseća, i ta inicijativa propala.

„Onda smo predložili da najbolje da idemo na nove izbore, a sada se pojavljuje ideja o manjinskoj vladi i ovo je prvi put da deo postojeće parlamentarne većine ima nameru da radi zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (Mila Đukanović)“, rekao je Mandić.

Mandić je podsetio da je zajednički stav svih stranaka, članica parlamentarne većine, u kampanji uoči izbora 30. avgusta 2020. bio da niko neće praviti koaliciju sa DPS-om.

Primetio je, međutim, da se izdaja isplati.

Lider GP URA i potpredsednik crnogorske vlade predložio je juče koncept manjinske vlade, bez Demokratskog fronta i DPS-a, ali, kazao je, očekuje da obe opcije podrže njegov predlog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar