U trendu

Mandić: Republika Srpska je ponos srpskog naroda

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić poručio je, u čestitki povodom Dana Republike Srpske, da je RS „ponos srpskog naroda i jedan od stubova našeg identiteta i opstanka poslednjih decenija“.

„Trideset godina Republike Srpske obeleženo je borbom, iskušenjima, ali i prosperitetom i nadom. Na RS su nasrtali, a i danas nasrću razni protivnici našeg naroda, ali njihovi pokušaji su nailazili na odlučan otpor nepokolebljivog naroda i rukovodstva RS“, navodi se u Mandićevoj čestitki Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović i narodu RS.

On je istakao da je Republika Srpska ponos srpskog naroda i jedan od stubova našeg identiteta i opstanka poslednjih decenija.

„Ono što je izvojevano u odbrambeno-otadžbinskom ratu niko ne može poništiti, nijedna sila, nijedan moćnik kako se god zvao, jer je za slobodu RS živote dalo hiljade ljudi, njeno stvaranje je spriječilo novi genocid nad srpskim narodom i zato treba pamtiti sve one koji su učestvovali u njenom formiranju i nastanku“, naveo je Mandić, kako je saopštio DF.

On je poručio da niko ne može oduzeti nijedno pravo narodu RS, koji treba sam da odlučuje o svojoj sudbini.

„Naši veliki preci sanjali su dan srpske slobode i ujedinjenja. I oni, najveći među nama, znali su kojim putem treba ići. Srpski narod na ovim prostorima mora biti jedinstven, jer je to jedini put da opstanemo i da budemo dostojni naših predaka i njihove velike ideje“, rekao je Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar