U trendu

Manifesto: Spektakularni rezultati Srbije

RIM – Italijanski list „Manifesto“ u opširnom članku hvali uspeh Srbije u masovnom vakcinisanju građana protiv kovida19.

„U bespoštednoj trci za vakcinacijom, brojevi su na strani Beograda, koji je primenio pobedničku strategiju: nabaviti što je moguće više vakcina, svih proizvođača, i vakcinisati što je moguće više građana. Jedinstven slučaj u regionu države koja nije računala na zajednički evropski Kovaks sistem, već je u direktnom kontaktu sa proizvođačima nabavila lek“, piše list.

Prema oceni „Manifesta“, Srbija je pre Evropske Unije pokrenula kampanju vakcinacije i u masovnoj imunizaciji stanovništva postigla spektakularne rezultate koji su vidljivi svima.

Nakon Engleske i Malte, Srbija je treća u Evropi po procentu vakcinisanog stanovništva.

List podseća da se predsednik Aleksandar Vučić nije zadržao samo na vakcinaciji Srba, već je lek ponudio i vakcinisao hiljade građana iz susednih zemlja regiona, koje su, ocenjuje list, loše prošle jer su se sasvim oslonile na Kovaks koji je potpuno zakazao.

„I dok je kampanja masovne vakcinacije u Evropi doživela pravi debakl, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje izgradnju fabrike i proizvodnju u Srbiji kineske vakcine Sinofarm, i ruskog leka Sputnjik V“, piše „Manifesto“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.