U trendu

Markić nepravosnažno izgubila po tužbi Pupovca i SDS S

ZAGREB – Željka Markić, predsednica Udručenja „U ime obitelji“, prema nepravosnačnoj presudi zagrebačkog Opštinskog građanskog suda dužna je da predsedniku SDS S Miloradu Pupovcu i stranci isplati ukupno 2.654 evra.

Ako presuda postane pravosnažna, Markić će morati da isplati odštetu i još 1.155.73 evra troškova jer je 19. oktobra 2020. godine gostovala u emisiji „Bujica“ i Pupovca i SDS S označila „državnim neprijateljima“.

Ona je tada na pitanje voditelja Velimira Bujanca: „Mislite li da je gnezdo domaćeg terorizma u SDS S-u?“ odgovorila: „Dakle, de facto gospodin Plenković je u koaliciji s ljudima koji odgovaraju opisu onoga što je on nazvao domaćim terorizmom“, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Kako su Pupovac i njegova stranka naveli u tužbi, Markić je, prikazujući ih kao teroriste, apsolutno difamirala, osramotila i moralno diskreditiovala lidera SDS S i samu stranku.

Praktično ih je, navodi se, okvalifikovala kao „kriminalnu organizaciju“, „državnog neprijatelja’’ i nekoga ko predstavlja opasnost za bezbednost Hrvatske.

U tužbi se, između ostalog, navodi da je Markićeva to izjavila u emisiji „Bujica“, svesna da većinu gledalaca čine pretežno pripadnici desnih radikalnih političkih opcija i ideologija, koji neskriveno izražavaju netrpeljivost prema tužitelju Pupovcu i prema SDS S-u i njenim članovima.

Pupovac i SDS S su najavili da će, ako pravosnažnom presudom bude potvrđena odluka prvostepenog suda, dobijena sredstva uplatiti u humanitarne svrhe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.