U trendu

Marković i guverner Crvenog mora za jacu privrednu saradnju

HURGADA – Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma imao je danas sastanak sa guvernerom Crvenog mora, generalom Amr Hanafijem.

„Imamo dosta prostora da unapredimo našu ekonomsku saradnju na svim poljima, naročito u poljoprivredi, jer Srbija je zemlja sa dosta razvijenom poljoprivrednom proizvodnjom a Egipat koji ima više od 100 miliona stanovnika je veliko tržište. I ne samo za poljoprivredne, već za sve druge proizvode koje proizvodi, Srbija treba da ima prioritet“, rekao je Marković.

On je pozvao domaćine da dovedu privrednu delegaciju u Srbiju, jer naš zadatak je da povežemo privrednike iz regije Crvenog mora i Egipta i privrednike iz Srbije i podignemo nivo ekonomske saradnje naše dve države, saopštila je JS.

Guverner Regije Crvenog mora, general Amr Hanafi, složio se sa Markovićem da treba raditi na unapređenju ekonomske saradnje, i da će u najkraćem roku organizovati privrednu delegaciju sa kojom će posetiti Srbiju.

Domaćin se zahvalio Draganu Markoviću Palmi na poseti i na naporima koje ulaže u razvoj prijateljskih odnosa Egipta, a naročito regije Crvenog mora sa Srbijom.

„Vi ste svakako najpoznatiji stranac u Hurgadi i uvek rado viđen gost. U stvari mi vas posle svih ovih godina doživljavamo kao svog, kao jednog od nas“, rekao je guverner Amr Hanafi.

Marković je u Hurgadu doveo 140 lekara, medicinskih tehničara i sestara, kao čin zahvalnosti tim ljudima za njihovu borbu tokom pandemije koronavirusa.

Marković je istakao i da su troškove putovanja pokrili donatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar