Markovic: Odlukom suda stavovi DF i advokata pali u vodu

PODGORICA – Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da odluka crnogorskog Ustavnog suda da pokrene postupak ocene ustavnosti odredbi Zakona o krivičnom postupku i privremenoj obustavi izvršenje odluke o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića i Milana Kneževića potvrđuje „zakonistost rada“ Višeg i Apelacionog suda i zakonitost njihovih odluka.

“Stavovi DF i njihovih advokata da je ta odluka nezakonita je pala u vodu. Ustavni sud je na osnovu ustavne žable pokrenuo ocenu ustavnosti člana 119 ZKP. Videćemo kako će se taj postupak završiti. Možda će biti potvrđena ustavnost, možda neće”, kazao je on, prenosi sajt „CdM“.

Današnja odluka je, kaže Marković, potvrdila da su institucije kredibilne, da su sposobne, autonomne, i spremne da izvršavaju zadatke.

Na pitanja o eventualnoj odgovornosti, ukoliko se neko zakonsko rešenje proglasi neustavnim, Marković kaže da tu odgovornosti nema, te da je to pravo pojedinaca i subjekata u društvu da pokreću postupke ustavnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.