U trendu

Masačusets: Optužili afroamerički par za krađu 6 jabuka

VAŠINGTON – Turistička farma u američkoj saveznoj državi Masačusetsu pozvala je policiju zbog afroameričkog para koji je optužila za krađu šest jabuka, a nakon što je par objavio u javnosti šta im se dogodilo, pomenuta farma mu je uputila javno izvinejnje.

Farma je uputila izvinjenje na svom Fejsbuk nalogu i napisala da će se potruditi da njeni zaposleni „prođu obuku o različitosti, pravičnosti i inkluziji“, nakon što je optužena porodica objavila priču na svom blogu, piše AP.

Monika Bovman i Džef Majer su na Dan rada posetili farmu Konors u Danversu i potrošili više od 100 američkih dolara.

Par je na svom blogu napisao da im je poljoprivredno osoblje prišlo zbog šest jabuka koje nisu bile unapred plaćene i koje su bile u kolicima njihovog deteta, a koje je par planirao daplati u prodavnici gde su se uputili da kupe krofne.

Bovman koja je potpresednica gradskog školskog odbora, rekla je da je čuvar pretresao njenu tašnu i da je menadžer pozvao policiju kada je par zatražio kontakt podatke vlasnika farme.

„Poletevši direktno na pretpostavku krađe, Konors farma je stvorila scenu, maltretirala nas i učinila da naš sedmogodišnjak brizne u plač. Pitamo se da li se ikada radilo o jabukama“, napisao je par na svom blogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.