U trendu

Masovno bekstvo iz zatvora, pobeglo više od 400 zatvorenika

Više od četiristo zatvorenika pobeglo je iz zatvora u Haitiju, a vlasti su saopštile da je poginulo 25 osoba. Policija je ubila vođu jedne bande, a poginuo je i upravnik zatvora.

Vlasti Haitija su juče objavile broj zatvorenika koji su pobegli iz zatvora u predgrađu Port o Prensa u četvrtak, tek nakon što su potvrdile da je policija ubila vođu jedne od većih kriminalnih bandi na Haitiju Arnela Džozefa, prenosi RTS.

Policija je saopštila da je Džozef ubijen u selu Oster, koje se nalazi 100 kilometara severno od glavnog grada Port o Prensa. Naveli su da je bio na motoru, a da je ubijen i jedan od dvojice muškaraca koji su bili u njegovoj pratnji, preneo je Majami herald.

Džozef je čekao suđenje po optužbama za silovanje, kidnapovanje, ubistvo i nelegalno posedovanje oružja.

Kontrola nad zatvorom, koji je izgrađen 2012. godine, vraćena je u četvrtak uveče, nakon što su uhapšene desetine zatvorenika.

Organizacije civilnog društva i strani zvaničnici izrazili su nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, još jednog primera nesposobnosti Haitija da stavi pod kontrolu široko rasprostranjeni kriminal i uredi pravni sistem koji ne funkcioniše dobro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar