U trendu

MCP odlaže plivanje za Bogojavljenski krst u Podgorici

PODGORICA – Mitropolija crnogorsko primorska i podgorička crkvena opština saopštila je danas da će zbog teške epidemiološke situacije usled korona virusa i ove godine izostati masovno plivanje za Bogojavljenski krst na sastavcima reka Morače i Ribnice.

Ne prekidajući tradiciju, kažu, sveštenici će osveštati reke i preneti blagoslov Bogojavljenja na grad Podgoricu i Crnu Goru.

Dodaje se da na ovaj Crkva saoseća sa onima koji su izgubili svoje najmilije, kao i sa onima koji su životno ugroženi, a koji se bore sa opakim virusom i drugim teškim bolestima koje pogađaju zdravlje naroda u Crnoj Gori.

„Kao odgovorni pravoslavni hrišćani ne želimo da se pravimo kao da se ništa oko nas ne dešava, da ljudi ne boluju i ne bore se za život i da je stanje redovno“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će u ime hrabrih i dostojanstvenih plivača koji godinama plivaju i vernog naroda, Crkvena opština podgorička po blagoslovu mitropolita Joanikija uručiti Kliničko-bolničkom centru Crne Gore-Infektivnoj klinici skroman novčani prilog za jedan obrok svim pacijentima i zaposlenima.

„Ceneći nesebičnu žrtvu i ogroman trud medicinskih radnika Kliničko-bolničkog centra u Podgorici, kao i svih drugih medicinskih radnika u celoj Crnoj Gori, molimo se Svetoj Trojici, Bogu Ljubavi da podari zdravlje, mir i slogu svim žiteljima Podgorice, Crne Gore i čitavog sveta“, poručeno je iz MCP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar