U trendu

MCP: Susret Porfirija i Abazovića na Ostrogu

NIKŠIĆ – Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je sa kabinetom crnogorskog premijera Dritana Abazovića dogovoren njegov susret sa srpskim patrijarhom Porfirijem u manastiru Ostrog, gde će danas biti obeleženo 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog.

Povodom informacije u medijima o „mogućem susretu patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića“, obaveštavamo javnost da je predlog došao iz kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namera da se sa patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz Mitropolije.

Dodaje se da je iz Mitropolije odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak patrijarha Porfirija u Podgoricu i da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog.

„Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno“, dodaje se u saopštenju MCP.

Podgoričke Vijesti su ranije objavile da je, prema nezvaničnim izvorima, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije uputio poziv predsedniku Vlade Crne Gore da sa svojom delegacijom prisustvuje obeležavanju 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog i tom prilikom se sastane sa patrijarhom SPC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar